











با حضور استاندار آذربایجان غربی و معاون آب و آبفای وزیر نیرو تصفیه خانه آب سپهبد شهید سلیمانی سلماس افتتاح شد
به گزارش روابط عمومی فرمانداری شهرستان سلماس؛ "محمدمهدی شهریاری" استاندار آذربایجان غربی در آئین افتتاح تصفیه خانه آب سپهبد شهید قاسم سلیمانی سلماس به عنوان دومین تصفیه خانه مدرن کشور ضمن تبریک ایام مبارک دهه فجر و گرامیداشت یاد و نام شهدا، گزارشی از پروژه های افتتاحی در دهه فجر ارائه کرد و گفت: امسال در دهه فجر و هفته دولت ۶ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان پروژه افتتاح و کلنگ زنی شد که در این شرایط سخت اقتصادی در نوع خود کم نظیر است.
وی گفت: آذربایجان غربی در شاخص بهره مندی از خدمات مهمی چون گاز، آب و درمان ضمن جبران عقب ماندگی تاریخی، از میانگین کشوری پیشی گرفته است.
شهریاری در ادامه با اشاره به رویکرد بهبود شاخص اشتغال در استان به عنوان اولویتی اساسی تصریح کرد: خوشبختانه آذربایجان غربی برای سومین فصل پیاپی رتبه نخست محیط کسب و کار کشور را که شاخصی مهم در رونق تولید و سرمایه گذاری است کسب نمود.
استاندار آذربایجان غربی با اشاره اتفاقات عمرانی و اقتصادی که در استان در حال انجام است گفت: با توجه به عنایت دولت و نیز همراهی اقشار مختلف مردم و امنیت بی نظیر شکل گرفته در استان، شاهد آنیم که آذربایجان غربی به کارگاهی عمرانی برای فراهم سازی بستر توسعه تبدیل شده است.
"مرتضی اصغری" فرماندار سلماس در آیین افتتاح تصفیه خانه آب شرب شهید سلیمانی سلماس ضمن عرض خوش آمدگویی به میهمانان کشوری و استانی و با اشاره به فرهنگ مصرف آب در شهرستان اظهار داشت: باید فرهنگ استفاده از آب و مصرف آب تغییر می یافت که بحمدالله در سالهای اخیر این اتفاق افتاده است.
وی ادامه داد: تصفیه خانه آب شرب سلماس امروز با بهره گیری از تکنولوژی D.A.F در خدمت مردم سلماس قرار خواهد گرفت.
فرماندار در پایان سخنان خود با اشاره به مشکل فاضلاب شهری سلماس و تازه شهر گفت: سال ۱۳۶۹ شبکه فاضلاب این شهر شروع شده است و با گذشت ۲۹ سال فقط ۶۰ درصد آن به ثمر نشسته است که جا دارد مسئولین حاضر در حل این مشکل شهر سلماس مارا یاری کنند.
گفتنی است این پروژه جهت تامین آب شهرهای سلماس،تازه شهر و روستاهای همجوار و با افق طرح ۱۴۱۸ احداث شده است. ظرفیت این پروژه ۵۷۵ لیتر بر ثانیه است که آب خام مورد نیاز از سد زولا تامین می شود و ظرفیت تامین آب مورد نیاز ۱۶۰ هزار نفر را داراست. جهت انتقال آب خام از سد زولا به محل تصفیه خانه ۱۸ کیلومتر خط انتقال احداث شده است.
این پروژه دومین تصفیه خانه مدرن کشور بعد از تصفیه خانه مهاباد است که به روش D.A.F (شناور سازی با هوای فشرده به روش اختلاط، انعقاد و زلال سازی) احداث شده و به صورت B.O.T و با مشارکت بخش خصوصی احداث شده است.
جهت احداث خط انتقال ۳۰۰ میلیارد ریال از محل اعتبارات استانی و کشوری و برای احداث خود تصفیه خانه مبلغ ۳۷۰ میلیارد ریال به روش B.O.T با مشارکت بخش خصوصی هزینه شده است.