

جذب 371 آموزش دهنده نهضت سواد آموزی طی سالتحصیلی گذشته در سلماس
به گزارش روابط عمومی فرمانداری شهرستان سلماس؛ مدیر آموزش و پرورش سلماس:
جذب 371 آموزش دهنده نهضت سواد آموزی طی سالتحصیلی گذشته در سلماس
مدیر آموزش و پرورش سلماس جذب 371 آموزش دهنده نهضت سواد آموزی طی سالتحصیلی 1400-1401 در این شهرستان خبرداد.
ایرج افراسیابی در جلسه شورای پشتیبانی سواد آموزی شهرستان سلماس که با حضور فرماندار و دستگاه های ذیربط شهرستان برگزار شد، با بیان اینکه امروزه اهمیت سواد آموزی بر کسی پوشیده نیست ، گفت: در تمام جوامع بشری به بحث سواد آموزی ارزش میدهند و در جامعه ما که تعلیم و تربیت اساس نظام فکری اسلام است و هدف آن تربیت انسان سالم و صالح است ، این موضوع حساسیت و نمود بیشتری پیدا می کند.
افراسیابی با بیان اینکه در قرآن اولین دستور الهی به هنگام نزول وحی بر پیامبر امر به خواندن بود، اظهار کرد: دستور تاریخی بنیانگذار انقلاب اسلامی ، حضرت امام خمینی (ره) مبنی بر تشکیل نهضت سواد آموزی در هفتم دی ماه سال 1358 ، سرآغاز مبارزه با جهل و نادانی و شروعی بر آگاهی بخشی به اقشار کم برخوردار و بی سواد جامعه بود.
وی با تاکید بر اینکه تلاش برای جذب افراد بی سواد سرلوحه امور آموزش و پرورش شهرستان سلماس است، تصریح کرد: طبق آمار موجود بیشترین تعداد بی سوادان شهرستان در بخش کوهسار میباشد و دلیل این معضل هم بعد مسافت و طولانی بودن مسیر دسترسی به امکانات آموزشی است و به همین دلیل نیز امر مهم سوادآموزی در بین اهالی این بخش شهرستان نیازمند توجه و نگاه ویژه می باشد.
افراسیابی با اشاره به آمار تبدیل وضعیت و جذب آموزش دهندگان نهضت سوادآموزی در طول سال گذشته گفت: در طول سال تحصیلی 1400-1401 و طی 5 مرحله 371 نفر از آموزش دهندگان نهضت سوادآموزی به نیروهای رسمی و پیمانی تبدیل وضعیت یافته اند و تلاش برای جذب باقی این عزیزان نیز ادامه دارد.
مدیر آموزش و پرورش سلماس با تاکید بر اینکه ریشهکنی بیسوادی حرکتی ملی و همگانی است که عزمی جدی و تعاملی سازنده بین دستگاههای مختلف را میطلبد، خاطرنشان کرد: تشویق دهیاران و شوراهای اسلامی روستاها در تعامل با نهضت سواد آموزی جهت معرفی افراد بی سواد، معرفی نیروهای خدماتی بیسواد شاغل در ادارات مخصوصا شهرداری، تعامل خانه های بهداشت روستاها با مجموعه نهضت سواد آموزی از جمعیت تحت پوشش خود در حوزه سطح سواد خانوارها، ارائه اطلاعات مورد نیاز آموزش و پرورش از ثبت احوال در این خصوص ، تشویق کشاورزان به شرکت در کلاسهای سواد آموزی، معرفی خانواده های تحت پوشش نهادهای حمایتی که دارای افراد بیسواد در خانواده خود هستند و نیز الزام اداره صمت به سواد آموزی برای اصناف و متقاضیان اخذ پروانه کسب از جمله این اقدامات و تعاملات بین سازمانی است.
کاظم غنی زاده فرماندار سلماس نیز در این جلسه با قدردانی از تلاشهای مدیریت و مجموعه آموزش و پرورش شهرستان که دغدغه ای جز رشد و تعالی تعلیم و تربیت در سلماس ندارند، بیان کرد: بر اساس سرشماری سال 1395، 32 هزار بیسواد در سلماس ثبت شده که 22 هزار نفر زن و 10 هزار نفر مرد هستند.
غنی زاده با اشاره به لزوم هدف گذاری صحیح جهت آموزش بی سوادان موجود در شهرستان افزود: امروز باید آموزش و سواد آموزی بر روی افراد زیر 50 سال متمرکز باشد تا بتوانیم با اتخاذ تمهیدات لازم در قالب نیازها و برنامه های آموزش و پرورش جهت سواد آموزی ، ریشه بیسوادی را در سطح شهرستان به خشک کنیم.
فرماندار سلماس تصریح کرد: شناسایی علل بی سوادی و ارائه راهکارهای عملیاتی برای رفع آنها مهمترین اولویت شورای پشتیبانی سوادآموزی است و با توجه به اینکه اکنون در عصر انفجار اطلاعات قرار داریم و شیوه های کسب اطلاعات عوض شده، شناسایی بیسوادان نیازمند سامانه یکپارچه می باشد تا اطلاعات موجود در دستگاههای مختلف در حوزه وضعیت سواد مراجعان احصاء و در اختیار آموزش و پرورش قرار داده شود که با توجه به شرایط موجود خلاء وجود این سامانه به صورت جدی در روند جذب بیسوادان برای آموزش احساس می شود.
وی اظهار کرد: امروزه به کارگیری سیاست های تشویقی با لحاظ شرایط قانونی و جوانب خاص آموزشی یکی از راهبردهای اصلی در جذب بی سوادان به شمار می رود تا خود این افراد نیز برای آموزش ثبت نشان داده و مراجعه کنند.
غنی زاده گفت: تعامل بین سازمانی در خصوص شناسایی بیسوادان نیازمند عقد تفاهمنامههای عملیاتی جهت ایجاد روندی سهل قانونی در خصوص تبادل اطلاعات افراد بیسواد بین سازمان ها و آموزش و پرورش می باشد.